Falk blir ny spelarutvecklare i HV71

11 juni 2019 10:17
| Pressmeddelande

HV71 tillsätter Andreas Falk som ny spelarutvecklare i HV71 och ersätter därmed Pär Johansson som går vidare i sin tränarkarriär.


Till förra säsongen satsade HV71 på den nya rollen som spelarutvecklare där fokus skulle ligga på juniorspelare och unga spelare i herr- och damlaget. Pär Johansson rekryterades till rollen och efter ett år går nu Johansson vidare.

– Pär har fått ett erbjudande om att jobba med utveckling i en NHL-klubb och vi vill inte vi stå i vägen för Pärs önskan om att ta den chansen och önskar honom lycka till, säger Peter Ekelund, GM i HV71.

Ny spelarutvecklare blir istället Andreas Falk som den gångna säsongen varit assisterande tränare i HV71 J20.

– Vi är oerhört nöjda med vad Andreas bidragit med under året och den kompentens han besitter när det gäller att utveckla spelare på invidnivå. Vi ser också att rollen som spelare utvecklare varit viktig för HV71 och att det är något vi vill satsa vidare på.

Falk om sin nya roll i HV71:

– Det är naturligtvis hedrande och roligt att HV71 har ett stort förtroende för mig. Jag tycker att detta är en intressant och viktig roll som jag ser fram emot att få vara med att utveckla. Att få jobba tillsammans med och coacha unga talangfulla spelare som är i början av sin framtida hockeykarriär är väldigt inspirerande.