Storseger mot Luleå Hockey
Publicerad: 2018-03-06
SHL
HV71 stod för en stark insats när man på tisdagskvällen hemmabesegrade Luleå Hockey med hela 7-1. Tedenby 2, Engvall 2, Sweatt, Gustafsson och Pilut gjorde målen.

Luleå Hockey vann skotten med 21-5 i den första perioden och Linus Söderström, tillbaka efter en lång skadefrånvaro, stod för flera fina räddningar i inledningsakten. HV71 var inte ofarliga utan skapade ett par farliga lägen, framför allt genom en pigg Mattias Tedenby som oroade Luleå-backarna vid ett flertal tillfällen. Perioden slutade 0-0.

"Det är okej men vi kan bättre. Vi hjälper inte Linus tillräckligt bra, de får vara fria i slottet. Det håller inte, det måste förbättras annars smäller det", sa Mattias Tedenby till C More efter den första perioden.

Målrik andra period
HV71 kom mycket ut starkare i den andra perioden och skulle också ta ledningen med 1-0 efter 1:44. Det var Mattias Tedenby som gjorde målet, assisterad av Pierre Engvall. Direkt på tekning, endast fyra(!) sekunder senare, gjorde Bill Sweatt 2-0. HV71 hade bud på fler mål men istället kunde Luleå reducera till 1-2 i spel fem mot fyra, sist på pucken var Patrick Cehlin. Bara drygt två minuter senare väntade Teden-show när nummer 21, efter ett solonummer, gjorde 3-1 till HV71. David Gustafsson gjorde sedan periodens sista mål fram till 4-1 när han styrde in Stefan Elliotts skott.

Vackra mål i tredje perioden
HV71 fortsatte även det fina spelet i den tredje perioden. Först pangade Lawrence Pilut in 5-1 efter fin målvaktsskymning av Max Wärn. Därefter väntade två mål av Pierre Engvall som fastställde slutresultatet till 7-1. Det första efter fint förarbete från kedjekompisarna Gustafsson/Ejdsell och det andra efter ett solonummer signerat Erik Brännström.

Linus Söderström stod för en stabil insats i målet. Söderström räddade 29 av 30 skott.

I nästa omgång på torsdag väntar Djurgården på Hovet.

HV71 - Luleå Hockey 7-1 (0-0, 4-1, 3-0)