Juniorkollen: Premiärseger för J18
Publicerad: 2022-09-26
JUNIOR
Helgens matcher blev en framgångssaga för HV71:s juniorlag. J20 vann båda sina matcher och J18 vann sin premiär i J18 Regional Syd borta mot Frölunda med 5-4.

J18:
Efter en lång försäsong så har nu serien dragit igång även för HV71:s J18, där första matchen spelades borta mot Frölunda HC i Frölundaborg Isstadion och blev en målrik tillställning. Redan i den första period svängde matchen fram och tillbaka, men efter två raka mål av Eric Nordmark så hade HV en 3-2-ledning med sig in i den första periodpausen. Ledningen utökades till 5-2 i mittperioden, men efter två redueringar av hemmalaget blev det en nervig avslutning på matchen. Olof Glifford höll dock tätt och såg till att hans HV71 kunde ta en skön seger med sig hem till Jönköping.

Veckans matcher:
Söndag 25/9, Frölunda HC - HV71 4 - 5 (2-3, 1-2, 1-0)

J20:
De lite äldre juniorerna har under veckan hunnit med tre matcher, samtliga på hemmaplan. Under onsdagen spelades säsongens första Smålandsderby mot Växjö Lakers, ett möte som gästerna tog hem med 2-4 efter två sena mål i slutperioden. Men redan under lördagen så var Växjö tillbaka i Husqvarna Garden för ny match. Där såg HV71 ut att gå mot en seger under ordinarie tid, men med en halvminut kvar av matchen så kvitterade gästerna och tog matchen till övertid. Väl där tog det dock endast 23 sekunder innan Hugo Fransson sköt extrapoängen till HV.

Veckans matcher avslutades med en match mot Frölunda HC, ännu en match som J20 såg ut att ha under kontroll och kunna ta hem under orinarie tid. Men tre mål av gästerna under matchens sju sista minuter tog matchen till förlängning och sedan även straffar, där Hampus Sandahl klev fram som enda målskytt och fixade en extra poäng till HV71.

Onsdag 21/9, HV71 - Växjö Lakers 2 - 4 (0-0, 1-2, 1-2)
Lördag 24/9, HV71 - Växjö Lakers 5 - 4 (2-2, 2-1, 0-1, 1-0)
Söndag 25/9, HV71 - Frölunda HC 5 - 4 (2-0, 1-1, 1-3, 0-0, 1-0)