Uddamålsseger mot Almtuna
Publicerad: 2021-12-18
Hockeyallsvenskan
HV71 vann lördagskvällens möte mot Almtuna IS med 2-1 efter periodsiffrorna 1-0, 0-1, 1-0. Christoffer Törngren och Marcus Davidsson stod för HV71:s mål denna kväll.

I den första perioden var det i stort sett spel på en planhalva. HV71 spenderade större delen av perioden i Almtunas zon. Sammanlagt sköt HV71 18 skot mot Viktor Andrén i Almtuna-målet och efter 18:39 lyckades man få Andrén att kapitulera. Det var i spel fem mot fyra som Tyler Vesel hittade en fristående Christoffer Törngren i slottet och 67:an gjorde inget misstag när han gav HV71 ledningen.

I den andra perioden fick bortalaget mer att säga till om på isen. HV71 gick ner sig medan Almtuna spelade upp sig. Kvitteringen kom också när 12:40 var spelat av perioden. Hampus Harlestam fick en sidledspassning från Tobias Liljendahl och Harlestam sköt in pucken bakom Jonas Gunnarsson i HV-målet. Jesper Thörnberg hade den bästa chansen för HV71 när han kom fri med Andrén, men Almtuna-målvakten räddade med sitt högra benskydd.

I den tredje perioden var det bortalaget som gjorde matchens tredje mål, trodde alla. Men målet videogranskades och dömdes bort för sparkrörelse. Istället kunde HV71 en kort stund senare sätta dit ledningspucken till 2-1. Marcus Davidsson gjorde på egen hand målet som satte hemmalaget i förarsätet. Bortalaget låg på för kvittering och det var nära flera gånger, men HV71 och en stabil Jonas Gunnarsson höll undan och bärgade alla tre poängen.

HV71 – Almtuna IS 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)

18:39 1-0 HV71 Christoffer Törngren (Vesel, Huhtala) PP1

32:40 1-1 AIS Hampus Harlestam (Liljendahl, Hertzberg)

45:02 2-1 HV71 Marcus Davidsson (Netterberg)

Skott: 29-20 (18-3, 8-8, 3-9)
Utv.min: HV71 2x2, AIS 2x2
Publik: 4 512, Husqvarna Garden