Linköping för svåra i derbyt
Publicerad: 2018-09-23
Även HV71 Dam förlorade söndagens E4-derby mot Linköpings HC. Fanny Rask och Sanni Hakala gjorde målen i 5-2-förlusten.

Hittils under säsongen så har både herrlaget och juniorerna förlorat säsongens första E4-derby mot Linköping, vilket även skulle visa sig bli fallet för damerna under söndagen. För i den första perioden tog hemmalaget ledningen efter knappt fyra minuter och utökade sedan även till 2-0 innan perioden va över. Fanny Rask lyckades peta in sitt första mål för säsongen i mittperioden och reducera till 2-1, men minuterna senare var det återigen en tvåmålsledning för Linköping.

Det hjälpte inte att poängsprutan Sanni Hakala reducerade ytterligare en gång i den tredje perioden, för Linköping drygade ut ledningen i powerplay tre minuter senare och kunde sedan även spika slutresultatet till 5-2 i tom kasse.

Linköpings HC - HV71 5 - 2 (2-0, 1-1, 2-1)

03:37 1 - 0 LHC, 23. Amalie Andersen (8. Söndergaard), EQ
19:27 2 - 0 LHC, 28. Kennedy Marchment (18. Morset, 11. Tendenes), EQ

28:36 2 - 1 HV71, 49. Fanny Rask (42. Asserholt), EQ
34:09 3 - 1 LHC, 51. Pernilla Winberg (15. Stalder), PP1

48:48 3 - 2 HV71, 23. Sanni Hakala (13. Välilä), EQ
51:47 4 - 2 LHC, 28. Kennedy Marchment (15. Stalder, 51. Winberg), PP1
59:15 5 - 2 LHC, 5. Sidney Morin, EQ, ENG