Johan Åkerman inför HV71-IK Oskarshamn
Publicerad: 2022-08-24
INFÖR
HV71 tog en fin seger mot Rögle BK på tisdagskvällen med 4-2 i Husqvarna Garden. På torsdagen väntar nytt möte i hemmaborgen, denna gång mot IK Oskarshamn. ”Vi tar med oss många bra saker från den senaste matchen”, säger assisterande tränaren Johan Åkerman.

Efter en jämn förstaperiod kunde HV71 lägga i en högre växel i den andra perioden och vann denna med 3-0. Slutsiffrorna mot Rögle skrevs tillslut till 4-2.

– Jag tycker vi för matchen på ett bra sätt och är aggressiva över hela banan och spelar stora delar av matchen som vi vill spela. Det märktes att vi hade en match i benen och justerat lite detaljer från den första matchen. Även om vi inte räknar poäng på försäsongen är det skönt att få en seger som visar att vi gör bra saker, säger Johan Åkerman.

Kan du peka på något som ni justerat som gjorde att ni blev mer framgångsrika igår?
– Vi spelar mer på instinkt, kommer snabbare ur egen zon och kan också få lite längre anfall på Rögle. Sedan märktes det på spelarna att de fick en extra boost av att vara på hemmaplan och spela inför HV-publiken.

På torsdagskvällen står IK Oskarshamn för motståndet. Ett lag som spelat tre matcher på försäsongen och vunnit två och förlorat en.

– Hela grejen med hockey på denna nivå är att kunna återupprepa bra prestationer kväll efter kväll och jag förväntar mig att vi bygger vidare på det vi hade i tisdags.

Johan Åkerman är den tränaren som ansvarar för powerplay och har satt ihop två enheter som han tränar mycket i spelformen med. Där börjar spelarna hitta varandra mer och mer för varje dag menar Åkerman.

– Vi försöker sätta en struktur så vi både kan ha attack, återtag och hitta snabba lösningar under press. Framför allt handlar det om att hitta ett spel där vi kan attackera motståndarna gång på gång. Vesels lina hade några riktigt bra försök igår men många avslut och som också gör att vi hänger dit den. Tyvärr gick energin ner lite i den tredje perioden igår och då föll också intensitet i powerplay, men det är något vi jobbar med.

Hur var det för egen del att vara tillbaka i Husqvarna Garden som hemmalag?
– Jättekul! Jag har många bra minnen från denna arenan så det var en härlig känsla.

Mot Rögle tvingades Måns Lindbäck utgå med en lättare skada och fanns inte med på lagets onsdagsträning. Det gjorde däremot backen Emil Andrae som är tillbaka efter JVM.

– Kul att se Emil igen med oss och han är redo att spela mot Oskarshamn imorgon. Tyvärr verkar det som vi får klara oss utan Måns imorgon. Hur det ser ut i övrigt får vi avvakta till matchdagen med, säger Johan Åkerman, assisterande tränare i HV71.

HV71 träningsmatcher
Malmö – HV71 5-4
HV71 – Rögle 4-2

IK Oskarshamn träningsmatcher
Oskarshamn – Linköping 6-3
Oskarshamn – Växjö 1-4
Oskarshamn – Örebro 5-4 OT

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners