Robin Söderqvist inför kvällens huvudomgång mot Växjö
Publicerad: 2021-04-26
ESHL
Ikväll spelas omgång 7 av eSHL när HV71 möter smålandsrivalen Växjö i ett dubbelmöte. Inför matcherna satt vi ner med forwardsstjärnan Robin Söderqvist som delade med sig av hans egen bakgrund samt hans känsla kring lagets prestationer såhär långt.

Inför säsongen värvades forwarden Robin Söderqvist till HV71 för att spetsa till det offensiva spelet. När Robin inte sitter framför skärmen och spelar NHL så spenderas en hel del tid istället till att grotta ner sig i kurslitteratur.

– Har de senaste åren studerat till polis och har precis gjort klart min aspirant, jag ska nu tillbaka till skolan och skriva mitt examensarbete för att sedan ta examen i Juni. Jag har spelat NHL sedan NHL 2001, började spela tävlingsinriktat NHL 18, jag lyckades ta ett SM silver i 1vs1 på NHL 19. Efter att jag tog silver i NHL 19 så började jag satsa rejält på 6vs6 och det har sedan gått ganska snabbt för mig att utvecklas inom det området, med mycket bra hjälp av andra inom den svenska Community (Daniel ”demski” Gadd var en av dem som upptäckte mig innan jag tog silver i NHL 19.

Ett inför starten, nybyggt HV71, har i de sista omgångarna börjat varva upp efter en lite trögare start.

– Vi har fått ihop ett lag med mycket individuell skicklighet och alla inom laget har som mål att bli så bra som möjligt och det gör jobbet som vi lägger ner tillsammans bra mycket enklare för alla, då vi både kan ge och ta kritik till och från alla. Känslan som lag blir bättre och bättre för varje vecka som går och jag tycker det börjar synas på våra resultat som vi börjar leverera. Målet är semifinal och topp-4 och det känns som att vi har kommit en bra bit på vägen dit och det kommer bara bli bättre.

– Vår start på säsongen är helt okej, bottennappet mot Luleå första matchen var jobbig att uppleva, annars tycker jag att vi har utvecklats som lag och vi har mött Linköping och Leksand som är väldigt jobbiga att möta. Matcherna mot Skellefteå så tycker jag att vi har kontroll hela tiden och kör över Skellefteå totalt, första matchen så har vi 4-0 efter första och sedan rullar det bara på, det är klasskillnad på lagen det märkte vi. Andra matchen byter de målvakt

Laget placerar sig just nu på en femteplats i tabellen, tre poäng efter kvällens motståndare, Växjö. Viktiga poäng på spel således och enligt Söderqvist blir det viktigt att ta vara på motståndarnas misstag.

– Vi är inne i bra form just nu med 6 raka vinster, laget blir bara bättre och bättre för varje vecka som går. Så vi går in med en bra känsla inför ikväll och kan förhoppningsvis fortsätta med vinstsviten, så att vi har en bra känsla inför att vi möter Färjestad nästkommande vecka. Jag tror att Växjö kommer att spela med mycket puck inom laget, Eken kommer att vara nyckeln att få bort om vill vinna. Det är viktigt att vi fortsätter att sätta försvaret och fortsätta med vårt anfallsspel som blir bättre och bättre. Det kommer att vara tajta matcher så misstagen kommer att avgöra tror jag.

Se matcherna ikväll via C More & TV4 Play
Match 1 - Växjö vs HV71 19:15
Match 2 - HV71 vs Växjö 19:45

Följ laget på deras sociala kanaler
Instagram
Twitter
Twitchkanal

Victor Wakerius
Huvudsponsor
Premiumpartners