Efterlängtad seger för J20
Publicerad: 2019-01-19
SuperElit Top10
HV71:s J20 tog på lördagen sin första seger i SuperElit Top10 när Djurgårdens besegrades på Stora Mossen. Anton Heikkinen gjorde två mål, medan David Karlsson och Simon Wassberg gjorde varsitt.

HV71:s J20 har haft en tung inledning på SuperElit Top10 och endast plockat en poäng på de tre inledande matcherna. På lördagen skulle laget äntligen få göra en markering i vinstkolumnen, även om segern kom efter förlängning.

David Karlsson gav HV ledningen i den första perioden, men i den andra tappade HV spelet helt och hållet, vilket Djurgården tog tillvara på genom att stänka in tre mål på åtta skott i mittperioden.

I den sista perioden vaknade HV dock till igen och fick välbehövlig energi när Anton Heikkinen reducerade knappt två minuter in i perioden. Minuterna senare ringde det i målklockan igen när Simon Wassberg stänkte in kvitteringen till 3-3, ett resultat som stod sig tiden ut. I den efterföljande förlängningen hann klockan bara rulla i 25 sekunder innan Anton Heikkinen återigen klev fram och blev matchhjälte, när han prickade in 4-3 och fixade etrapoängen till HV71.