HV71 föll efter förlängning
Publicerad: 2019-09-19
Stärkta av segern i hemmapremiären begav sig HV71 till Norrbotten för match mot Luleå. Matchen var jämn och det krävdes förlängning för att kröna en vinnare, där HV dessvärre drog det korta strået och förlorade med siffrorna 3–2.

Redan från första nedsläpp satte HV71 full fart framåt, och skapade flera giftiga målchanser. Joel Lassinanti stod pall i Luleå-kassen, och avvärjde bland annat ett distinkt skott från Anthony Camara tidigt i matchinledningen. Under de första tio minuterna hann HV71 även med att klara av ett numerärt underläge, vilket märkbart stärkte laget. Kort därefter gav nämligen Oscar Sundh HV ledningen efter ett fint samarbete med Filip Sandberg. Mer vill gärna ha mer, och detsamma gällde för bortalaget, som bara minuter senare utökade ledningen. Detta genom Christoffer Törngren efter en fartfylld kontring, regisserad av kedjekamraterna Joakim Andersson och Juuso Ikonen.

Den andra perioden präglades av utvisningar åt båda håll, vilket bidrog till en rörig matchbild. Båda lagen kom till bra chanser, exempelvis hade Luleå ett friläge genom finländaren Juhani Tyrväinen, där Jonas Gunnarsson visade klass och räddade stort. HV71 skapade under långa perioder press i offensiv zon, men istället var det Luleå som lyckades få in pucken. HV-bekantingen Fredrik Styrman kvitterade med ett skott från blålinjen som letade sig in bakom en skymd målvakt. Simon Önerud var inte nöjd med mittaktens ojämna karaktär.

– Det svänger alldeles för mycket i andra perioden, vi behöver komma upp i vårt spel och täppa till vår defensiv, sade HV-kaptenen till C More i paus.

Förlängning krävdes
Och det var ett mer defensivt HV71 som kom ut i tredje perioden, möjligen på bekostnad av det offensiva. Istället skapade Luleå en hel del och lyckades få ett powerplay. Väl där kvitterade hemmalaget genom Robin Kovács. Efter målet öppnade matchen upp sig och lagen bytte chanser med varandra.

Den tredje periodens slutskede var desto mer händelsefattig och båda lagen stängde igen i egen zon, tillräckligt mycket för att ta matchen till förlängning. Väl där lyckades Martin Thörnberg jobba till sig ett straffslag, som Oscar Sundh sånär lyckades sätta dit. Istället svarade Luleå kort därefter och avgjorde matchen genom lagkapten Niklas Olausson, vilket innebar att HV71 enbart fick med sig ett poäng i bagaget till Jönköping.

Luleå HF - HV71 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)
11:51 0-1 (EQ) HV71 Oscar Sundh (F Sandberg)
12:53 0-2 (EQ) HV71 Christoffer Törngren (Ikonen, J Andersson)
14:14 1-2 (EQ) LHF Fredrik Styrman (Gunler, Berglund)
07:44 2-2 (PP1) LHF Robin Kovács (Ilomäki, Gustafsson)