Nilssons första nolla när damlaget premiärvann
Publicerad: 2018-09-09
Dam
HV71 vann SDHL-premiären mot MoDo Hockey på HV-dagen där Sabrina Zollinger och Jenni Asserholt gjorde varsitt mål i 2-0-segern.

HV-damernas lyckade försäsong har givit laget självförtoende, något som syntes direkt i säsongens första omgång av SDHL. Damerna satte genast MoDo på prov, framförallt i den första periodens två powerplay, men saknade det lilla extra i de avgörande lägena framför mål.

Samtidigt visade HV-försvaret varför man släppt in så få mål under försäsongen genom att hålla gästerna på utsidan. Och när MoDo väl kom till avslut, så stod Wilma Nilsson ivägen som en sista utpost.

Det skulle dröja fram till den sjunde minuten i sista perioden innan HV71 spräckte målnollan när Sabrina Zollinger snärtade in 1-0 från slottet. Minuterna senare stormade comebackande Jenni Asserholt in i offensiv zon och hängde upp 2-0 snyggt i nättaket.

Damerna höll sedan undan och tog tre sköna premiärpoäng och Wilma Nilsson fick hålla karriärens första nolla i SDHL.

HV71 - MoDo Hockey 2 - 0 (0-0, 0-0, 2-0)

Period 1:
Inga mål

Period 2:
Inga mål

Period 3:
47:06 1 - 0 HV71 10. Sabrina Zollinger (29. Wikner-Zienkiewicz, 9. Claesson), EQ
55:14 2 - 0 HV71 42. Jenni Asserholt (49. Rask), EQ

Skott: 37 - 19 (10-7, 12-6, 15-6)
Utv. minuter: HV71: 8 (0,6,2), MoDo: 12 (4,4,4)
Domare: Anton Söderlind
Linjemän: Erik Samuelsson, Johan Flink
Arena: Kinnarps Arena