Julia Tylke ledde HV71 till seger
Publicerad: 2022-01-11
Med sina tre mål var Julia Tylke förgrundsfigur i kvällens match mot SDE som HV71 vann med 3-0. I målet spikade också Alba Gonzalo igen.

Under tisdagskvällen var det dags för det andra mötet mellan HV71 och SDE på mindre än en vecka. I det senaste mötet var HV71 det starkaste laget och vann med 5-2.

I första perioden är det gästande SDE som kom ut starkast och tidigt testade Alba Gonzalo i HV-kassen. HV71 hade vissa problem att få i gång sitt spel och det skulle behövas en individuell prestation för att det skulle släppa. Julia Tylke lurade en SDE back som var tvungen att ta till oschyssta medel och det tilldelades ett straffslag. Den tekniskt skickliga forwarden visade ingen tvekan och via en backhand fixade hon 1-0. Målskytten fick efter ledningsmålet vara kvar på isen, ett bra drag skulle det visa sig, då hon direkt gjorde 2-0. En stekhet Julia Tylke är sedan nära ett hattrick i slutet av första perioden men då var en SDE-klubba i vägen.

Andra perioden börjar med fördel för HV71 som fick några långa anfall och SDE backarna fick slita ordentligt. Drygt halvvägs in i perioden började bortalaget så sakteliga jobba sig tillbaka in i matchen och den sista delen var jämn. Länge trodde man att perioden skulle gå mållös men ned 1:15 kvar, så var återigen Julia Tylke framme och därmed fullbordade ett hattrick.

Den avslutande perioden blev böljande och spelet gick fram och tillbaka. SDE fick också till några bra chanser till reducering men samtliga gånger var Alba Gonzalo i vägen. Närmast kom gästerna när de fick hela tre chanser i spel i numerärt överläge men det ville sig inte denna gång och HV71 vann matchen med 3-0.

HV71 - SDE 3 - 0 (2-0, 1-0, 0-0)
10:58 1-0 (PS) HV71 Julia Tylke
11:37 2-0 (EQ) HV71 Julia Tylke (Armborg, Stone)
38:45 3-0 (EQ) HV71 Julia Tylke