Damerna förlorade sista matchen
Publicerad: 2019-02-02
SDHL
HV71 Dam förlorade grundseriens sista omgång mot MODO Hockey med 4-3. Linnéa Andersson, Rosa Lindstedt och Sanni Hakala gjorde HV:s mål.

Inför den sista omgången utav SDHL:s grundserie var HV71 Dam tvungna att ta en poäng mot Modo för att fixa en fjärdeplats i tabellen och hemmaplansfördel i det stundande slutspelet. Modo inledde dock matchen bäst och tog ledningen efter drygt fyra minuter. Ledningen kvitterades strax innan den första perioden var över, när Linnéa Andersson prickade in sitt andra mål för säsongen.

HV tog även ledningen i den andra perioden efter att Rosa Lindstedt tryckt in 2-1 i powerplay, men denna gången kvitterade Modo strax innan periodvila nummer två. HV återtog dock ledningen direkt i den tredje perioden, återigen i powerplay, men denna gången via Sanni Hakalas klubba.

HV såg ut att fixa poäng i den tuffa bortamatchen, men med knappt nio minuter kvar kvitterade hemmalaget till 3-3 och exakt minuten senare gjorde man även 4-3, vilket blev slutresultat i matchen. HV71 slutar därmed femma i tabellen och får inte någon hemmaplansfördel i kvartsfinalerna.