En poäng på Hovet
Publicerad: 2018-01-13
SHL
Det blev förlust för HV71 när laget besökte Hovet i Stockholm. 1-1 var ställningen efter tre perioden men i slutet av förlängningen av gjorde hemmalaget och vann matchen med 2-1. Victor Ejdsell HV71:s enda målskytt.

HV71 gjorde en bra första period på Hovet och var också det spelförande laget. Man skapade en del farligheter och vann bl.a skotten med 10-4. Målen uteblev dock och lagen gick till periodvila vid ställning 0-0.

Djurgården gjorde matchens första mål tidigt i den andra perioden. Det var Niclas Bergfors som snappade upp en retur från Pettersson-Wentzel och gjorde 1-0 till hemmalaget. Djurgården var starkast i stora delar av perioden men HV71 spelade upp sig ju längre perioden gick. HV71 skulle också kvittera sent i den andra perioden. Det var Victor Ejdsell, med sitt 13:e mål för säsongen, som hittade en lös puck framför Adam Reideborn i Djurgårdens mål.

I en jämn tredje period skapade båda lagen chanser för ledningsmål men det blev inga fler mål under ordinarie tid och matchen gick till förlängning. Där avgjorde Djurgården i slutet när Markus Ljungh tryckte in segerpucken bakom "PW".

Djurgården - HV71 2-1 OT (0-0, 1-1, 0-0, 1-0)