HV71 föll i Smålandsderbyt
Publicerad: 2017-10-28
SHL
HV71 förlorade säsongens första Smålandsderby med 2-1 efter förläning. HV:s mål gjordes utav Sebastian Wännström.

Det märktes att Växjö Lakers var SHL:s bästa hemmalag såhär långt under säsongen, för de spelade med stort självförtroende, satte hög press och skapade kvalificerade målchanser omgående mot HV:s kasse och Fredrik Pettersson-Wentzel fick stå för ett par svettiga räddningar direkt i matchinledningen.

HV71 lyckades dock flytta upp spelet efter knappt halva perioden och skapade även de ett par fina målchanser. Mattias Tedenby lyckades bland annat trycka sig fram till ett friläge, som Viktor Fasth i Växjömålet dock parerade snyggt och såg till att det förblev mållöst efter de 20 första minuterna.

Fortsatt jämt I den andra periodens inledning var det istället HV71 som inledde piggast och skapade tryck för ett ledningsmål, framförallt när man fick chansen att spela i numerärt överläge för första gången i matchen, men då fick Viktor Fasth kliva fram och göra ett par viktiga räddningar.

Istället var det hemmalaget som skulle ta ledningen, när de fick spela i numerärt överläge mot slutet av mittperioden. Efter ett par snabba passningar i HV:s zon fick Robert Rosén en krosspassning serverad och sköt in 1-0 till Växjö. Men HV fortsatte att pressa Växjö och med en dryg minut kvar av perioden så fick Sebastian Wännström pucken mitt i slottet och snärtade in kvitteringen till 1-1.

Lakers starkast i förläning
Den tredje perioden blev en tillknäppt tillställning, där båda lagen fokuserade på att inte gå bort sig och bjuda på några lägen. Hemmalaget skapade dock några bra chanser och hade bland annat ett skott i ribban efter halva perioden.

Fler mål blev det dock inte under ordinarie speltid, utan matchen gick till förlängning och där var det hemmalagets Liam Reddox som styrde in segermålet till 2-1.

Växjö Lakers - HV71 2 - 1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0)