Ny seger för damerna
Publicerad: 2017-11-19
HV71 Dam följde på söndagen upp gårdagens storseger genom att besegra SDE med 3-2 hemma i Kinnarps Arena. Dagens målskyttar för HV71 blev Fanny Rask, Jenny Antonsson och Maja Jakobsson.

HV71 tog kommandot direkt i den första perioden och matade på med skott och skapade målchanser mot SDE:s mål, och tillslut gav det utdelning när Fanny Rask hittade nätmaskorna i powerplay och gav HV ledningen med 1-0. Ledningen höll sig till halva andra perioden, när SDE kvitterade matchen till 1-1.

I den tredje perioden tod SDE även ledningen med 1-2 i powerplay, men knappt fyra minuter senare kvitterade Jenny Antonsson med sitt första mål för säsongen och drygt minuten senare så kom HV:s segermål, när Maja Jakobsson skickade in 3-2.

HV71 - SDE 3 - 2 (1-0, 0-1, 2-1)

07:52 1 - 0 HV71, 49. Fanny Rask (95. Jakobsson, 13. Välilä), PP1

32:16 1 - 1 SDE, 16. Ganney Leanne, EQ

47:27 1 - 2 SDE, 19. Devon Moir (10. Zwarthoed, 12. Walicova), PP1
51:18 2 - 2 HV71, 28. Jenny Antonsson, EQ
52:25 3 - 2 HV71, 95. Maja Jakobsson, EQ

Skott: 43 - 21 (23-4, 12-9, 8-8)
Utv. minuter: HV71: 4 (2x2), SDE: 8 (4x2)