Vinst mot Linköping
Publicerad: 2021-01-06
En stark tredje period bäddade för seger när HV71 vann mot Linköping under onsdagseftermiddagen. Resultattavlan visade likaläge, 1-1, inför sista perioden men när siren ljöd så hade HV71 dragit ifrån och slutresultat skrev till 5-2.

Derbymatch stod på programmet när HV71 tog emot Linköping under onsdagseftermiddagen i Husqvarna Garden. Första perioden får HV71 öva på sitt powerplayspel när Linköping under loppet av sex minuter drar på sig fyra stycken två-minutersutvisningar. Hemmalaget lyckas inte i powerplayspelet och istället är det Linköping som går vinnande från första perioden då Linköpings Jennifer Wakefield gör första målet i matchen.

I andra perioden är HV71 det spelmässigt bättre laget och får efter fem minuter in i andra perioden utdelning när Danielle Stone kvitterar matchen. Målet kom efter ett snyggt förarbete av Sidney Morin som slår en diagonalpass genom Linköpings försvar som når Sanni Hakala som direkt spelare vidare till en sån när fri Danielle Stone. HV71 vinner skotten i andra perioden med 14-5.

Linköping öppnar tredje perioden piggt och efter fem minuter tar de så också ledningen i matchen. Gracen Hirschy är sist på pucken efter en situation där HV-försvaret blivit stressat av en hård forecheck. Efter ledningsmålet följer några händelserika minuter där HV71 får fart på benen och bara minuten senare kommer kvitteringen genom Kennedy Marchment som styr in pucken framför mål efter ett backskott. Bytet efter tar HV71 ledningen i matchen när Elin Svensson gör sitt andra mål för säsongen. Spelet lugnar sedan ner sig något i några minuter, men med åtta minuter kvar av matchen tar Linköpings Lene Tendenes, en vad det senare kommer att bli, en matchavgörande utvisning. Kennedy Marchment blir tvåmålsskytt i powerplayspelet när hon som så många gånger förut, får avlossa sitt fina handledsskott och Emma-Sofie Nordström i Linköpings mål är chanslös. Linköping skapar sedan några försök att komma ikapp men får inte riktigt till det. Istället sätter Thea Johansson i HV71 spiken i kistan, med sitt 5-2 mål, med mindre än två minuter kvar av matchen.

Linköping HC - HV71 5 - 2 (0-1, 1-0, 4-1)
14:02 0-1 (EQ) LHC Jennifer Wakefield (Tendenes, Bullock)

35:53 1-1 (EQ) HV71 Danielle Stone (Hakala, Morin)

45:10 1-2 (EQ) LHC Gracen Hirschy
46:51 2-2 (EQ) HV71 Kennedy Marchment (Morin, Healey)
47:31 3-2 (EQ) HV71 Elin Svensson (Löwenhielm)
52:39 4-2 (PP1) HV71 Kennedy Marchment (Morin)
58:36 5-2 (EQ) ENG HV71 Thea Johansson