Kennedy Marchement matchhjälte i förlängning
Publicerad: 2021-01-13
HV71 vann det fjärde och sista mötet i grundserien mot Linköping med 3-2. Matchen gick till förlängning och där blev Kennedy Marchment matchhjälte när hon gjorde sitt andra mål i matchen.

Under onsdagskvällen spelade HV71 och Linköping deras fjärde och sista möte i grundserien. Hemmalaget, HV71, som tagit hem två segrar och ett Linköping som jagade en kvittering i segerkolumnen.

Första perioden börjar hackigt med mycket utvisningar för båda lagen. I hemmalagets andra powerplayspel klipper Elin Svensson till och gör 1-0 assisterad av Sidney Morin. Kennedy Marchment utökar sedan ledningen när hon gör sedan sitt 24:e mål för säsongen på straff. Målet innebär att Marchment nu delar förstaplatsen i skytteligan tillsammans med Brynäs Lara Stalder.

Andra perioden blir något lugnare och tränarna i båda lagen hade nog uppmanat sina lag att undvika utvisningsbåset. Linköping får till en viktig reduceringspuck genom Carly Bullock och det är 2-1 inför sista.

Tredje perioden bjuder på otroligt underhållsvärde där farten är på topp och målchanserna avlöser varandra. Länge ser det ut som HV71 ska hålla undan och fixa en uddamålsseger men med mindre än tre minuter kvar kvitterar Linköping genom Jennifer Wakefield. Efter målet blir det ett galet avslut på perioden där Linköping inte bara en, utan två gånger, får frilägessituation men då är Alba Gonzalo i HV-målet i vägen.

Spelet i förlängningen blir kortvarigt, Jennifer Wakefield i Linköping åker på sin tredje utvisning i matchen och HV71 får chansen i powerplay, 4 mot 3. Sidney Morin avlossar stora bössan och framför mål står Kennedy Marchment som styr in segermålet och hennes andra mål i matchen.

HV71 - Linköping HC 3 - 2 (2-0, 0-1, 0-1, 1-0)
08:26 1-0 (PP1) HV71 Elin Svensson (Morin)
15:25 2-0 (PS) HV71 Kennedy Marchment

25:34 2-1 (EQ) Carly Bullock (Wakefield)

57:32 2-2 (EQ) LHC Jennifer Wakefield (Kruse Johansen)