4-0-seger för damerna på HV-dagen
Publicerad: 2015-08-30

HV-dagen 2015 inleddes med en träningsmatch mellan HV71 Dam och norska Vålerenga. Lagen möttes så sent som på lördagen och då vann HV71 med klara 10-0. HV71 förde spelet matchen igenom och tog en säker 4-0-seger.

Matchen inleddes med ett stort tryck från HV71:s sida och laget radade upp målchans efter målchans med bl.a en ramträff av kanadensiskan Chelsea Peterson. Bortalaget kunde jämna ut spelet en aning med hjälp av några HV-utvisningar men hemmalaget var hela tiden det spelförande laget.
Ledningen kom också logiskt till slut då Madelene Sundström gjorde 1-0, snyggt framspelad av Madelen Rognaldsen i en två mot en-situation.
HV71 hann även göra 2-0 innan periodpaus, målskytt Fanny Rask.

Andra periodens matchbild var den första lik med många målchanser för HV71.
3-0 kom efter åtta minuter då Madelene Sundström gjorde sitt andra mål för dagen. Minuter senare var Jenna Smith nära 4-0 efter en fin soloåkning från det egna målet, men Ingunn M. Anseth i Vålerenga-målet gjorde en fin räddning.
Även den andra perioden slutade 2-0 till HV71 efter att Chelsea Peterson tagit till vara på en retur och ökat på till 4-0 med 11 sekunder kvar.

HV71 fortsatte att skapa mängder av målchanser i tredje perioden men Vålerenga lyckades freda sitt mål så att inga fler mål föll i matchen.

HV71 – Vålerenga 4-0
(2-0, 2-0, 0-0)

1-0 17:02 Madelene Sundström (Rognaldsen, Nilsson)
2-0 17:59 Fanny Rask (Peterson, Haikarainen)

3-0 28:21 Madelene Sundström (Rognaldsen, Smith)
4-0 39:49 Chelsea Peterson (Middlebrook, Rask)

Publik: ca 2 000, Kinnarps Arena