Förlust mot Malmö på HV-dagen
Publicerad: 2015-08-30

Inför ett välfyllt Kinnarps Arena på HV-dagen äntrade 2015/2016 års säsong av HV71 isen till publikens jubel. För motståndet stod Malmö Redhawks som också gick segrande ur matchen med 1-4.

Det var en jämn inledning på matchen där båda lagen hade sina chanser. Malmö var ändå effektivast och tog efter en spelvändning ledningen när Eric Himelfarb hittade Andreas Thuresson som rakade in 0-1.
HV71 fick kort därefter spela fem mot fyra och skapade några riktigt bra chanser men Teemu Laine och Martin Thörnberg lyckades inte hitta nätet. HV71 fortsatte att föra det mesta av spelet men Malmö var inte ofarliga i sina kontringar. Inte helt logiskt var det också Malmö som gjorde nästa mål när Fredrik Storm rakade in en retur från Erik Ersberg. Bortalaget flyttade upp spelet efter 0-2-målet och gjorde sedermera även 0-3 genom Henrik Hetta.

HV71 försökte komma närmare i den andra perioden men spelet stämde inte riktigt och istället för en HV-reducering kunde Malmö istället göra 0-4 genom Nicklas Jadeland. HV71 skapade en del farligheter i slutet av perioden men ställningen var fortsatt 0-4.

Ett litet hopp tändes i inledningen av den tredje perioden då Mattias Tedenby reducerade till 1-4. Det var kedjan med Tedenby, Sandberg och Laine som skapade mest i den tredje perioden men HV71 kom inte närmare och slutresultatet skrevs till 1-4.

HV71 – Malmö Redhawks 1-4
(0-3, 0-1, 1-0)

06:20 0-1 Andreas Thuresson (Himelfarb)
13:50 0-2 Frederik Storm (Tenute, Meech)
18:19 0-3 Henrik Hetta (Tenute)

33:56 0-4 Nicklas Jadeland (Jakobs)

1-4 Mattias Tedenby (Laine, Sandberg)

Skott: 23-34 (9-14, 7-10, 7-10)