Hakala öste in poäng i storseger
Publicerad: 2018-09-19
HV71 Dam tog en storseger när man besegrade Göteborg HC med hela 0-11. Alba Gonzalos höll nollan i sin comeback och Sanni Hakala gjorde åtta poäng.

HV71 tog kommandot i matchen direkt från start och bombarderade hemmalagets mål med skott, men fick inte utdelning förrän drygt 13 minuter in i matchen, när nyförvärvet Claudia Kepler prickade in sitt första mål i HV-tröjan.

Utdelning skulle det dock bli i den andra perioden. Först satte Alexis Joyce 0-2 i numerärt underläge innan Riikka Välilä ökade på till 0-3 halvminuten senare och Sanni Hakala prickade in HV:s tredje mål på en knapp minut direkt efter. Målkalaset fortsatte i den andra perioden när Riikka Välilä gjorde sitt andra i matchen, Rosa Lindstedt prickade in sitt första för säsongen och Maja Jakobsson stängde perioden genom att sätta 0-7.

I den sista perioden satte Sanni Hakala 0-9, innan Riikka Välilä fullbordade sitt hat trick, när HV gick upp på tvåsiffrigt i matchen. Rosa Lindstedt gjorde sedan sitt andra mål i matchen och fastställde slutresultatet till 0-11, assisterad av Sanni Hakala, som då noterades för sin åttonde poäng i matchen!

Göteborg HC - HV71 0 - 11 (0-1, 0-6, 0-4)

13:07 0 - 1 HV71, 4. Claudia Kepler (10. Zollinger, 23. Hakala), PP1

26:34 0 - 2 HV71, 22. Alexis Joyce (95. Jakobsson, 97. Haley), SH1
27:03 0 - 3 HV71, 13. Riikka Välilä (23. Hakala, 2. Lindstedt), EQ
27:26 0 - 4 HV71, 23. Sanni Hakala, EQ
35:33 0 - 5 HV71, 13. Riikka Välilä (23. Hakala, 4. Kepler), EQ
38:05 0 - 6 HV71, 2. Rosa Lindstedt (23. Hakala), PP1
38:23 0 - 7 HV71, 95. Maja Jakobsson (97. Healey, 15. Andersson), PP1