Hakala glänste när damerna vann
Publicerad: 2018-12-02
HV71 Dam tog en ny seger när Djurgårdens IF på söndagen besegrades på Hovet i Stockholm. Sanni Hakala gjorde hattrick, medan Linnéa Andersson och Riikka Välilä gjorde varsitt mål.

HV71 Dam har haft svårt med Djurgårdens IF de senaste åren, men när lagen senast möttes, för knappt två månader sedan, slutade det med HV-seger. I söndagens möte började hemmalaget bäst och tog ledningen efter knappt fyra minuter, men sen vaknade HV. Sanni Hakala kvitterade två minuter senare och gav även sitt HV ledningen efter drygt halva första perioden.

Linnéa Andersson utökade till 3-1 tidigt i mittperioden, när hon gjorde sitt första mål för säsongen, innan Djurgården lyckades trycka in en reduceringspuck. Men bara halvminuten senare gjorde Riika Välilä 4-2 och sin fjärde poäng i matchen och innan mittperioden var över registrerade hon sin femte poäng, när hon assisterade till Sanni Hakalas tredje kasse för dagen. 5-2 stod sig sedan matchen ut och HV71 kunde åka hem till Jönköping med sex poäng av sex möjliga efter helgens roadtrip.