Viktig seger för J20 i Stockholm
Publicerad: 2018-02-11
J20
HV71:s J20 tog på söndagen en oerhört viktig seger i jakten på en slutspelsplats. David Karlsson, Filip Sveningsson, Erik Lilliecreutz, Simon Holmström och Lukas Johansson gjorde varsitt mål i 5-2 segern över Djurgårdens IF.

Efter lördagens förlust i Gävle var HV71:s J20 piskade att vinna mot Djurgården för att hänga på i tabelltoppen och fortsätta slåss om en slutspelsplats. Och det började bra, när David Karlsson gav HV ledningen i den första perioden. I mittperioden vann hemmalaget Djurgården skotten med 15-7, men på de sju skotten lyckades Filip Sveningsson, Erik Lilliecreutz och Simon Holmström göra ett varsitt mål och se till att HV hade en 4-0-ledning med sig in i den avslutande perioden. Där reducerade först Djurgården, innan Lukas Johansson smällde in 5-1 till HV. Hemmalaget reducerade sedan ytterligare en gång, vilket skrev slutsiffrorna till 2-5.

Djurgårdens IF - HV71 2 - 5 (0-1, 0-3, 2-1)

16:36 0 - 1 HV71, 24. David Karlsson (91. Smedberg), EQ

24:29 0 - 2 HV71, 21. Filip Sveningsson (92. Holmström), PP1
33:33 0 - 3 HV71, 11. Erik Lilliecreutz (4. Malmström), EQ
38:31 0 - 4 HV71, 92. Simon Holmström (91. Smedberg), SH1

51:37 1 - 4 DIF, 19. Oscar Bjerselius (33. Björnfot, 22. Wall-Walterholm), PP1
52:14 1 - 5 HV71, 18. Lukas Johansson (9. Holmberg, 23. Jönsson), EQ
56:37 2 - 5 DIF, 25. Simon Johansson (40. Klingström, 56. Nord), PP1