HV71 föll i sudden mot Färjestad
Publicerad: 2020-10-10
MATCH
Det blev endast en poäng för HV71 i lördagens hemmamatch mot Färjestad BK i Husqvarna Garden. Gästerna drog längsta strået i förlängningen och vann med 2-3. HV:s mål gjordes utav Linus Sandin och Christoffer Törngren.

HV71 har släppt in det första målet i samtliga matcher hittills denna säsongen och på lördagen hamnade man för fjärde matchen i rad i ett 0-2-underläge. Färjestad satte hög press från första nedsläpp och stressade efter drygt två minuter fram ett misstag från HV:s backar, som resulterade i ett ledningsmål för gästerna.

Bara två minuter senare kunde man även utöka ledningen efter en snabb omställning, vilket tvingade fram en timeout från HV71, en timeout som gav effekt. För minuterna senare skakade man fram ett powerplay, där Linus Sandin höll sig framme och petade in reduceringen till 1-2.

Målet gav HV luft under vingarna, då man tog över spelet mer och mer. Det resulterade i ett nytt powerplay i slutet av perioden, och precis när gästerna blev fulltaliga så vallade Christoffer Törngren in kvitteringen via Färjestads målvakt.

Den andra perioden blev spelmässigt intensivare, där HV skapade ett par riktigt vassa chanser under första halvan, innan gärsterna tog över under andra halvan och var minst lika nära att återta ledningen, men Hugo Alnefelt stod på huvudet och höll sitt lag kvar i matchen.

I den tredje perioden var det två ängsliga lag som försökte kriga till sig en seger, men de riktigt farliga chanserna uteblev fram tills de två sista minuterna, när HV fick chansen i ett nytt powerplay. Där fick Linus Fröberg stå och sikta in sig ordentligt, innan han snärtade pucken i ribban och ut.

Istället för ett avgörande i HV:s favör där, gick matchen till förlängning, där det endast tog 19 sekunder innan Färjestad avgjorde till 2-3 och plockade med sig extrapoängen hem till Karlstad.

HV71 - Färjestad BK 2 - 3 (2-2, 0-0, 0-0, 0-1)

02:30 0 - 1 (EQ) FBK Olle Lycksell (Johansson, Eriksson) 04:57 0 - 2 (EQ) FBK Martin Johansson (Eriksson) 07:46 1 - 2 (PP1) Linus Sandin (Fröberg, Bergström) 14:16 2 - 2 (EQ) Christoffer Törngren (Kinnvall, Martinsson)