”Humlan” om första delen på försäsongen
Publicerad: 2022-08-17
INTERVJU
Damerna har tränat på is i drygt två veckor och huvudtränaren Peter Hammarström ger sin syn på den första delen av försäsongen.

Efter förra säsongens semifinal-förlust mot Brynäs, så har det skett stora förändringar i HV71:s damlag. För en dryg månad sedan stod det klart att Peter ”Humlan” Hammarström inte bara kommer var ny sportchef för laget, utan även huvudtränare.

– Det har varit en jätterolig och spännande första tid. Alla är inte riktigt på plats än, men snart är truppen äntligen fulltalig. Det finns en hel del att jobba med när det är så mycket nytt folk, men det är bara roligt.

Totalt handlar det om ett dussin nya spelare som har anslutit till laget under sommaren, och för ”Humlan” handlar det främst om att få till grunderna i spelet under försäsongen.

– Första veckorna handlar om att få igång kroppen och koordinationen mellan klubba och skridsko. Sen kommer vi att trycka mycket på försvarsspelet. Det andra tycker tjejerna är roligare och är redan väldigt bra på, men det handlar väldigt mycket om att få till ett bra försvarsspel.

Damernas första match är inte förrän den 10:e september, vilket ger laget en knapp månad till att slipa på grunderna i spelet. Fram tills dess ska truppen även kompletteras med två forwards, innan laget äntligen ska sättas på prov.

– Vi har ett ungt lag i år, som vi internt har satt upp mål för. Vi kommer kanske inte vinna alla matcher, men vi kommer sträva efter att utföra en bra prestation match efter match.

Toni Galic
Huvudsponsor
Premiumpartners