Anna Kjellbin inför semifinal 2
Publicerad: 2021-03-08
SDHL
Ikväll är det återigen dags för match och inte vilken som helst. Det är semifinalhockey och andra matchen mellan HV71 och Brynäs. Första matchen var spektakulär där Brynäs med sju minuter kvar av matchen låg under med tre mål, men lyckades vända på skutan och senare vinna i förlängning.

När HV71 ikväll skrinnar ut på isen gör de det för sista gången i semifinalserien. Matchen ikväll blir den andra och sista hemmamatchen i Husqvarna Garden innan den fortsätter i Gävle. HV71 som i första matchen spelade en bra ishockey och såg ut att ha kontroll på händelserna under matchen. Men med sju minuter kvar av matchen gör Brynäs tre raka mål och vinner senare i förlängning.

– Upplever att vi spelar en bra ishockey genom i stort sett hela matchen. Vi får grepp om Brynäs tidigt och trots att de får in två mål så känner inte jag att vi blir stressade. Det tålamodet och vårt sätt att spela ger oss tillslut en 5-2 ledning i matchen. Men sen, som alla vet om, får vi ingen bra avslutningen på sista perioden. Det är vi inte alls nöjda med och något vi får ta lärdom av. Nånstans så börjar vi fuska i slutskedet, vi stirrar puck och blir stressade. I det läget, om vi hamnar där igen, ska vi hålla oss till våra grunder och på ett bättre sätt komma ihop som grupp.

Anna Kjellbin tillhör en utav de mest rutinerade spelarna i laget. Med två SM-guld på meritlistan så har hon en god erfarenhet av hur det fungerar att spela slutspel och vad som är viktigt.

– Vi tränar hela sommaren, spelar en hel grundserie, just för dessa tillfällen. Slutspel är det roligaste vi gör på hela året och det då du som spelare vill nå din toppform. Tittar man på matchen igår och det avslutet vi fick så är det bara att lägga det till handlingarna. I ett slutspel så handlar det om att med det som man gjort bra, ta lärdom av sina misstag och hela tiden vara i stunden.

Matcherna duggar tätt i slutspel och ikväll är det dags igen. Förutom den sista delen av tredje perioden i match 1 är det inte mycket Kjellbin vill skruva på.

– Egentligen inte, vi gjorde en bra match igår. Vi stängde ner deras skickliga spelare, vi höll dom på utsidan och spelade fysiskt. Det gjorde vi bra i långa stunder igår och det ska vi ta med oss.

Victor Wakerius
Huvudsponsor
Premiumpartners