HV-förlust i premiären
Publicerad: 2019-08-08
Träningsmatch
HV71 förlorar premiärmatchen mot regerande mästarna Frölunda HC med 4-3 efter förlängning. Jesper Williamsson, Johannes Kinnvall och Filip Sandberg gjorde HV:s mål.

Efter ispremiären i lördags och några dagar av tuff träning var det dags att spela den första träningsmatchen för säsongen. Efter en mållös första period öppnade sedan Frölunda målskyttet i mitten av andra perioden genom mål av Jacob Peterson. I samband med målet tog HV71 timeout och skärper till sitt spel och efter några minuter snärtar sen återvändande Jesper Williamsson in kvitteringen. Det dröjer sen inte länge innan nyförvärvet Johannes Kinnvall gör 1-2 efter en snygg dragning och bra förarbete av Anthony Camara.

I tredje perioden gör Frölunda både 2-2 och tar ledningen med 3-2. Filip Sandberg lyckas sedan få till en kvittering med dryga två minuter kvar av perioden. I förläningen avgör sedan Frölunda matchen redan efter åtta sekunder när Theodor Lennström får in pucken.

Nu väntar en veckas träning innan det är dags för nästa träningsmatch borta mot Malmö Redhawks nästa torsdag.