Skön revansch när Skellefteå besegrades
Publicerad: 2018-03-01
SHL
HV71 fick en skön revansch efter onsdagens storförlust, när Skellefteå AIK besegrades med 3-1 i Kinnarps Arena. Anton Bengtsson, Marc Zanetti och Pierre Engvall gjorde HV:s mål.

Det var ett helt nytt HV71 som skrinnade ut på Kinnarps Arenas is efter onsdagens tunga förlust i Karlstad. HV visade ett helt annat tempo och en mycket högre intensitet i sitt spel och pressade norrlänningarna omgående, men även gästerna visade prov på snabbhet och skicklighet och hade tidigt ett par vassa lägen, som debuterande Felix Sandström dock kunde avvärja.

Första perioden förblev dock mållös, men det böljande och intesiva spelet fortsatte i mittperioden, och då kom även målen. När Skellefteå fick chansen att spela 5 mot 3 efter drygt halva perioden så bröt Anton Bengtsson en passning på blålinjen, skrinnade ifrån sin back och stänke upp 1-0 i krysset. Gästerna skulle dock utnyttja sitt numerära överläge och kvittera till 1-1 minuten senare.

Mittperioden såg upp att sluta oavgjort, men med drygt halvminuten kvar så avlossade Marc Zanetti ett bomb mot mål, som styrdes på en Skellefteå-back och in i mål. HV kontrollerade sedan matchen och kunde med drygt fem minuter kvar av den sista perioden sätta spiken i kistan när Pierre Engvall prickade in 3-1.

HV71 - Skellefteå AIK 3 - 1 (0-0, 2-1, 1-0)