Målrikt när J20 tog andra raka
Publicerad: 2018-10-06
J20
HV71:s J20 fortsätter att leverera segrar i J20 SuperElit Södra. På fredagen besegrades Karlskrona HK med 4-3 hemma i Kinnarps Arena, där Joakim Stjern Svensson gjorde två och Max Wennlund och Simon Wassberg ett varsitt mål.

HV71:s J20 är just nu inne i en intensiv period, när laget spelar fem matcher på tio dagar och först ut är ett dubbelmöte med Karlskrona HK under fredagen och lördagen. I fredagens möte tog gästerna ledningen tidigt i matchen, men Joakim Stjern Svensson replikerade snabbt och dukade in 1-1. Minuterna senare gav Max Wennlund även HV ledningen med 2-1, innan Karlskrona fixade en ny kvittering. Det skulle dock vara HV-ledning innan första periodvilan, för Joakim Stjern Svensson dunkade dit sitt andra mål för kvällen till 3-2.

I den andra perioden föll det bara ett mål, och det var Simon Wassberg som med sitt första mål för säsongen utökade ledningen till 4-2. Gästerna reducerade i den tredje perioden, men kom inte närmare än så, utan HV tog hem tre pinnar i det första mötet och lagen möts igen redan under lördagen.

HV71 - Karlskrona HK 4 - 3 (3-2, 1-0, 1-0)

05:36 0 - 1 KHK, 23. Melwin Sundén (9. Stålberg, 18. Westerlund), EQ
06:47 1 - 1 HV71, 40. Joakim Stjern Svensson (23. Smedberg, 4. Forsman), EQ
11:33 2 - 1 HV71, 17. Max Wennlund (48. Lundman, 11. Wassberg), EQ
14:27 2 - 2 KHK, 24. Erik Hansson (9. Stålberg, 23. Sundén), EQ
17:44 3 - 2 HV71, 40. Joakim Stjern Svensson, EQ

34:39 4 - 2 HV71, 11. Simon Wassberg, EQ

43:04 4 - 3 KHK, 13. Hugo Rostedt (29. Edmonds), EQ