Damerna straffade av AIK
Publicerad: 2018-09-15
SDHL
HV71:s damer tappade en 2-0-ledning och förlorade lördagens hemmamatch mot AIK med 2-3 efter straffar. Sanni Hakala och Riikka Välilä gjorde HV:s två mål.

HV71 Dam fick en bra start även på säsongens andra match i SDHL och tog ledningen mot AIK efter att knappt halva första perioden var spelad i Kinnarps Arena. Skyttedrottningen Sanni Hakala prickade då in sitt första mål för säsongen och i inledningen av den andra perioden så klev lagets andra skyttedrottning, Riikka Välilä, fram och utökade densamma till 2-0.

Gästande AIK reducerade dock efter drygt halva matchen och i den tredje perioden kvitterade man till 2-2 i powerplay. Matchn gick till förlängning och sedemera även till straffar, där AIK avgjorde i den sjätte straffomgången och knep extrapoängen.

HV71 - AIK 2 - 3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 0-1)

Period 1:
09:02 1 - 0 HV71, 23. Sanni Hakala (13. Välilä), PP1

Period 2:
20:41 2 - 0 HV71, 12. Riikka Välilä (22. Joyce), EQ
33:01 2 - 1 AIK, 23. Louise Nordberg Tenglin (12. Küller, 8. Udén Johansson), EQ