HV71 föll i Västerbotten
Publicerad: 2021-01-21
Det blev en tung förlust på bortais mot Skellefteå, där hemmalaget vägde tyngre och drog ifrån i den avslutande perioden. Målskyttar i HV71 var Fredrik Forsberg och Anton Wedin.

HV71 tog under torsdagen sitt pick och pack till Västerbotten för ett möte bortamöte med Skellefteå. Anförda av nyutnämnde huvudtränaren Stephan ”Lillis” Lundh jagades en trendbrytande seger. Den första perioden var relativt chansfattig och de båda lagen hade svårt att etablera långvarig press. Ledningsmålet kom ändå så småningom genom hemmalagets Albin Sundsvik.

I den andra perioden kom Skellefteå ut fortsatt starkt och utökade ledningen till 2–0 genom Melker Karlsson. HV71 fick ett gyllene tillfälle före reducering i powerplay och väl där smällde det som så många gånger förr. Eric Martinsson hittade till en direktskjutande Fredrik Forsberg som satte dit sitt tolfte mål för säsongen. HV71 fick kraft efter målet och det lossnade i offensiven, och kort därpå fick Anton Wedin klubban på ett avslut från Didrik Strömberg, och styrde in kvitteringen. Likaläge stod sig sedan perioden ut.

Ett likaläge lagen var fast beslutna att bryta i den tredje perioden. Gyllene möjligheter gavs åt båda lagen i numerära överlägen, men målen kom istället fem mot fem. För HV71:s del dessvärre till Skellefteås favör. Först gav Rickard Hugg sitt lag ledningen, innan Darren Nowick senare utökade denne efter en snabb spelvändning från Skellefteå. HV71 lade därefter in en slutforcering under slutdelen av matchen, utan resultat i målkolumnen.

Skellefteå AIK 4-2 HV71 (1–0, 1–2, 2–0)
10:29 1–0 (EQ) SAIK Albin Sundsvik (Nilsson, Lindström)

22:16 2–0 (EQ) SAIK Melker Karlsson (Lindström, Nilsson)
23:39 2–1 (PP1) HV71 Fredrik Forsberg (Martinsson, Wedin)
33:30 2–2 (EQ) HV71 Anton Wedin (Strömberg, Önerud)

45:09 3–2 (EQ) SAIK Rickard Hugg (Granberg)
48:25 4–2 (EQ) SAIK Darren Nowick (Johnsson, Sundsvik)

Skott: 31–37