Van Noort höll nollan i segermatchen mot Leksand
Publicerad: 2020-11-15
Efter en imponerande seger mot Brynäs igår följde HV71 Dam upp med ytterligare en seger idag. Lina Van Noort spikade igen i HV-målet och laget kunde vinna med klara 6-0.

HV71 kom flygande ut till matchen och redan efter fem minuter var laget i ledning med 2-0 efter mål av Jessica Healey och Felizia Wikner-Zienkiewicz. Michelle Löwenhielm uttökade ledningen till tre noll och då var bara perioden åtta minuter gammal. Leksand tog vid målet en timeout men det hjälpte föga. HV71 fortsatte att gasa på i andra perioden och Sidney Morin gör sitt femte mål för säsongen. Innan lagen tog pausvila inför tredje hade också HV71:s måldrottning Danielle Stone hunnit göra sitt 15:onde mål för säsongen i powerplay. Kennedy Marchment faställer sedan resultat i tredje perioden när hon gör 6-0 och HV71 åker hem till Jönköping med sex nya poäng.

Leksands IF - HV71 0 - 6 (0-3, 0-2, 0-1
02:14 0-1 (PP1) HV71 Jessica Healey (Morin, Marchment)
05:13 0-2 (EQ) HV71 Felizia Wikner-Zienkiewicz (Johansson, Antonsson)
08:00 0-3 (EQ) HV71 Michelle Löwenhielm (Marchment, Healey)

32:32 0-4 (EQ) HV71 Sidney Morin (Marchment, Healey)
38:11 0-5 (PP2) HV71 Danielle Stone (Morin, Marchment)

55:55 0-6 (EQ) HV71 Kennedy Marchment (Stone)

Skott: 13–37