Poäng men förlust på övertid
Publicerad: 2020-09-26
HV71 åkte idag upp till Stockholm för möte mot Djurgården. Senaste lagen möttes var under förra säsongens semifinalserie där HV71 drog det längsta strået. I eftermiddagens match var Djurgården mest lyckosamma och vann på övertid.

Första perioden är HV71 snäppet vassare och får också utdelning när Kennedy Marchment gör första målet i matchen efter sju minuter. Bortalaget får besöka botbänken tre gånger under perioden men spelar då ett bra spel i boxplay.

Bara två minuter in i andra perioden kommer kvitteringspucken genom Djurgårdens Alexis Mauerman. Men det fina spelet HV71 visade upp under förra helgen ska igen få visa sig när Danielle Stone gör 2-1. Bara minuten efter utökar Michelle Löwenhielm till 3-1, då har det gått sju minuter av period 2. Djurgården får dock in en reduceringspuck genom Josefine Jakobsen och det står 3-2 till HV71 inför tredje perioden.

Tredje perioden blir kontrollerande och jämn men med bara dryga tre minuter kvar av perioden sätter Andrea Dalen i Djurgården 3-3 pucken och vi har likaläge med tre perioder spelade.

I overtimeperioden gör Djurgårdens Josefine Holmgren 4-3 och de tar revansch från förra säsongens semifinalförlust.

Djurgården - HV71 4 - 3 (0-1, 2-2, 1-0, 1-0)

10:51 0-1 (EQ) HV71 Kennedy Marchment (Löwenhielm)

21:44 1-1 (EQ) DIF Alexis Mauermann
26:13 1-2 (PP1) HV71 Danielle Stone (Morin, Marchment)
27:33 1-3 (EQ) HV71 Michelle Löwenhielm (Stone, Morin)
33:17 2-3 (EQ) DIF Josefine Jakobsen (Dalen, Bujold)

56:21 3-3 (EQ) DIF Andrea Dalen