Ny seger för J20
Publicerad: 2018-03-10
J20
HV71:s J20 besegrade Södertälje SK med 6-3 i den näst sista omgången av J20 SuperElit Top 10.

Det var dock Södertälje som fick bäst start på matchen och tog ledningen med 1-0 i den första perioden. Ledningen utökades tidigt i mittperioden innan Isac Brännström först reducerade i powerplay och sedan även kvitterade till 2-2. Hemmalaget återtog dock ledningen med knappt två minuter kvar av perioden, men i den tredje perioden var det HV71 för hela slanten. Alfons Malmström kvitterade till 3-3, Joakim Stjern-Svensson gav HV ledningen knappt minuter senare innan Filip Sveningsson och Martin Jönsson fastställde slutresultatet till 3-6.

Södertälje SK - HV71 3 - 6 (1-0, 2-2, 0-4)

06:42 1 - 0 SSK, 77. Tim Ljungberg Kenttämaa (49. Wikström, 28. Frödén), EQ

21:08 2 - 0 SSK, 80. Casper Evertsson (61. Sethsson, 18. Lindén), EQ
26:23 2 - 1 HV71, 73. Isac Brännström (3. Johansson), PP1
35:34 2 - 2 HV71, 73. Isac Brännström (3. Johansson, 10. Sundberg), EQ
37:41 3 - 2 SSK, 61. Albin Sethsson, PS

41:57 3 - 3 HV71, 4. Alfons Malmström (10. Sundberg, 27. Kardevall), EQ
42:42 3 - 4 HV71, 25. Joakim Stjern-Svensson (27. Kardevall, 13. Gustafsson), EQ
50:30 3 - 5 HV71, 21. Filip Sveningsson (17. Wennlund), EQ
58:45 3 - 6 HV71, 23. Martin Jönsson (73. Brännström, 91. Smedberg), PP2

Skott: 26 - 29 (16-9, 5-8, 5-12)
Utv. minuter: SSK: 39 (4,6,29), HV71: 8 (6,0,2)
Domare: Thomas Mccarthy
Linjemän: Christoffer Claar, Jack Good
Arena: Scaniarinken