HV71 Dam vann i seriefinalen mot Brynäs
Publicerad: 2019-10-19
HV71 dam tog under lördagseftermiddagen ytterligare tre poäng efter en stabil 5-1 seger mot Brynäs. Målskyttar i HV71: Sanni Hakala (2), Julia Tylke, Kennedy Marchment och Lina Ljungblom.

Under lördagseftermiddagen var det dags för tidig seriefinal när Brynäs gästade Kinnarps Arena. Första perioden började i ett högt tempo där båda lagen bjuder på ett frejdigt spel med chanser åt båda håll. Efter åtta minuter drar HV71 på sig en straff men Alba Gonzalo i HV-målet får bra hjälp av ribban. HV71 jobbar sedan ner Brynäs mer och mer och skapar flera vassa chanser. Tillslut får de utdelning när Sidney Morin får igenom ett backskott från blå och Sanni Hakala är påpassligt framme och slår in returen.

Andra perioden fortsätter att vara händelserik och efter fem minuter in i andra perioden kvitterar Brynäs till 1-1 efter mål av Katarina Mrazova. Straffchanser kommer sedan att jämna ut sig när Julia Tylke bli neddragen när hon brytit sig loss. Samma Tylke tar sedan själv hand om straffen och sätter 2-1 genom en snygg backhand lyftning.

HV71 sätter sedan tonen direkt i tredje perioden när Sanni Hakala gör sitt andra mål för kvällen, som nästan är en kopia av det första målet, när hon slår in en retur efter ett backskott från Anna Kjellbin. HV71 åker sedan på en dubbelutvisning i mitten av andra perioden och Brynäs tar en timeout. Brynäs skapade några fina möjligheter i sitt powerplay men HV71 lyckas hålla ifrån. Minuterna senare snor Julia Tylke åt sig pucken efter misstag av Brynäs spelare och spelare snyggt fram Kennedy Marchment för 4-1. HV71 sätter sedan spiken i kistan när Lina Ljungblom gör 5-1 till HV71 med mindre än minuten kvar av matchen.

Ny match imorgon 15:30 mot Leksand i Kinnarps Arena.

HV71 - Brynäs 5 - 1 (1-0, 1-1, 3-0)
18:33 1-0 (EQ) HV71 Sanni Hakala (Morin, Healey)

25:25 1-1 (EQ) BIF Katerina Mrazova (Krizova, Stalder)
27:27 2-1 (PS) HV71 Julia Tylke

43:23 3-1 (EQ) HV71 Sanni Hakala (Kjellbin, Löwenhielm)
52:54 4-1 (EQ) HV71 Kennedy Marchment (Tylke)
59:22 5-1 (EQ) HV71 Lina Ljungblom (Olsson)