Damerna vände och vann i Stockholm
Publicerad: 2018-10-13
SDHL
HV71 Dam vände underläge till seger i lördagens bortamatch mot Djurgårdens IF på Hovet i Stockholm. Alexis Joyce gjorde två mål och Claudia Kepler ett, i 3-1-segern.

HV71 förlorade säsongens första möte med Djurgården, men skulle på lördagen ta revansch uppe i Stockholm. Efter en mållös förstaperiod kunde hemmalaget dock ta ledningen knappt sex minuter in i den andra, men Alexis Joyce såg till att det var likaläge inför den tredje akten, när hon kvitterade med mindre än två minuter kvar av mittperioden. Sedan tog det mindre än tre minuter i den tredje innan hon stänkte in sitt andra för kvällen och gav HV ledningen med 1-2. Hemmalaget jagade sedan sitt andra mål, men istället för kvittering kunde Claudia Kepler sätta spiken i kistan när hon prickade in 1-3 och såg till att HV tog tre oerhört sköna poäng i tabelltoppen.

Djurgårdens IF - HV71 1 - 3 (0-0, 1-1, 0-2)