Hakala satte hattrick direkt i comebacken
Publicerad: 2020-11-14
SDHL
HV71 Dam tog tre viktiga poäng i jakten på tabellplacering när de vann mot tabelltvåan Brynäs med 6-1. Sanni Hakala, som gjorde sin första match efter en längre skadefrånvaro, var lyckosam och slog till med ett hattrick.

HV71 får en kanonstart på matchen när de redan efter dryga minut gör första målet i matchen. Kanonstart för laget och likadant för målskytten Sanni Hakala som gör mål i sitt första byte efter en lång skadefrånvaro. Ett snyggt mål där hon knäpper iväg ett backhandskott som tar i målramen och där hon sedan tar sin egen retur. Perioden fortsätter med bra ishockey och det skapas chanser åt båda hållen, närmast är Brynäs, men då är Lina Van Noort i vägen. Med en minut kvar av perioden får Brynäs till en kvittering i powerplay, måldrottningen Lara Stalder blir fri i slottet och trycker upp pucken i nättaket.

Om Brynäs var snäppet vassare spelmässigt i första perioden så skulle det bli ändring på det i andra. HV71 gör en riktigt bra period och gör tre raka mål. Kennedy Marchment ger sitt lag ledningen i matchen när hon får in pucken från ett läge bakom mål. 3-1 målet till HV71 är vackert, Sidney Morin slår en lång svepande passning över hela banan till Kennedy Marchment som spelar vidare till Sanni Hakala som gör sitt andra mål i matchen. Michelle Löwenhielm gör strax efter ett minst lika fint mål när hon på egen hand lurar försvaret i Brynäs och det står 4-1 till HV71 efter två perioder.

En lyckad comeback för Sanni Hakala blir än mer lyckad när hon 10 minuter in i slutperioden fullbordar ett hattrick och utökar ledningen till 5-1. Jessica Healey blir sedan den sista målskytten i matchen när hon sätter spiken i kistan med sju minuter kvar av matchen. HV71 vinner matchen fullt rättvist och tar tre viktiga poäng i jakten för att klättra uppåt i tabellen. Ny match för laget redan imorgon när de möter Leksand på bortaplan 15:00.

Brynäs IF - HV71 1 - 6 (1-1, 0-3, 0-2)