Tung tredje period när HV71 förlorade i Västervik
Publicerad: 2021-12-27
Hockeyallsvenskan
HV71 tappade ledning 2-1 till förlust med 5-2 i den tredje perioden när man på lördagskvällen bortaspelade i Västervik. HV71:s mål gjorde Tyler Vesel och Christoffer Törngren.

HV71 öppnade matchen bäst och fick med sig en tidig utvisning efter knappt fem minuter. Ledningsmålet kom halvminuten senare när Tyler Vesel, i sin favoritposition på högerkanten, pricksköt in 1-0 till HV71 i spel fem mot fyra. Första 20 minuterna var annars jämna, där hemmalaget hade sin bästa period i slutet av perioden, men Tyler Vesels mål blev det enda i den första perioden. Skotten slutade 9–11.

Hemmalaget tog med sig sin fina avslutning av den första perioden in i den andra och stod för en bra period. HV71 tog timeout efter en stund och spelade upp sig, men det var ändå hemmalaget som gjorde matchens andra mål. Västerviksforwarden Joakim Hagelin stod rätt placerad framför Jonas Gunnarsson och kunde peta in kvitteringen efter 7:01. HV71 återtog ledningen några minuter senare när Christoffer Törngren avslutade ett vackert HV-anfall där han assisterades av Jonathan Davidsson och Max Wennlund. I slutet av perioden drog HV71 på sig två utvisningar och hemmalaget fick spela fem mot tre. Ett uppoffrande försvarsspel från trion Chad Billins, Daniel Norbe och Tyler Vesel gjorde att HV71 kunde gå till pausvila med en uddamålsledning.

Västervik stod för en stark tredje period när man vände matchen på ett par minuter. Kvitteringen kom efter knappt fyra minuter när Myles Powell hittade en lucka på Jonas Gunnarsson. Ledningsmålet gjorde Joakim Hagelin på egen hand när han från vänsterkanten tryckte sig in mot Gunnarsson och sköt pucken mellan benen på HV-målvakten. Myles Powell gjorde sitt andra mål för kvällen när han sköt in 4-2 efter 13 minuter. HV71 hade ett par fina reduceringschanser, främst genom Jonathan Davidsson som missade öppet mål. HV71 plockade ut målvakten men istället för reducering kunde hemmalaget punktera matchen med 20 sekunder kvar.

Västerviks IK – HV71 5–2 (0–1, 1–1, 4–0)

05:27 0–1 HV71 Tyler Vesel (Billins, Forsberg) PP1

27:01 1–1 VÄS Joakim Hagelin (Westfält, Johannesen)
30:52 1–2 HV71 Christoffer Törngren (J.Davidsson, Wennlund)

43:53 2–2 VÄS Myles Powell (Supinski, Barklund)
44:56 3–2 VÄS Joakim Hagelin (Westfält, Krogdahl)
53:00 4–2 VÄS Myles Powell (Supinski, Johannesen)
59:51 5–2 VÄS Marcus Westfält (Holmström, Johannesen) ENG