Teden-show när HV71 tog tre poäng i Smålandsderbyt
Publicerad: 2017-12-28
SHL
Årets sista hemmamatch och ett slutsålt Kinnarps Arena bjöds på en underhållande tillställning. HV71 hämtade upp ett 0-2-underläge till seger med 3-2. Målskyttar för hemmalaget blev Lawrence Pilut, Oscar Sundh och Mattias Tedenby.

Första perioden blev en underhållande tillställning för framför allt hemmapubliken. HV71 satte full fart direkt och dominerade perioden från början till slut. Trots total dominans och mängder av målchanser för HV71s del slutade första perioden mållös.

• Vi spelar riktigt bra hockey och styr spelet. Vi ska fortsätta trycka på det här spelet och förhoppningsvis får vi utdelning var Lawrence Piluts kommentarer efter första perioden.

Händelserik andra period
Andra perioden började med en kalldusch för HV71 när Andrew Calof, i en snabb omställning från Växjö, satte 0-1 i nättaket bakom Pettersson-Wentzel. HV71 var nära en kvittering men David Gustafssons styrning gick tätt utanför mål. Istället utökade Växjö sin ledning i powerplay genom Pontus Netterberg som fick fri gata framför Pettersson-Wentzel.

Hemmalaget kom tillbaka i slutet av perioden och Lawrence Pilut fick kröna sin fina insats matchen igenom med att sätta reduceringspucken i powerplay när han hittade krysset bakom Viktor Andrén i Växjös mål. Och drygt två minuter senare var det även kvitterat. Robin Figren jobbade fram pucken till Oscar Sundh som fri med målvakten hittade luckan mellan benskydden.

• Vi spelar inte lika bra som i första men vi hanterar situationen bra och kommer tillbaka i perioden. Det är fantastiskt kul att spela Smålandsderby och med en bra stämning i arena kommenterade målskytten Oscar Sundh efter perioden.

Mattias Tedenby matchvinnare
Tredje perioden blev ett ställningskrig där HV71 återigen satte press på Växjö. Mycket tack vare spel i powerplay där hemmalaget skapade en kavalkad av målchanser mot Växjö-målet. Stod inte Viktor Andrén i vägen för pucken så hade han sina stolpar med sig. Till slut fick Andrén kapitulera för en tredje gång den här kvällen.

Mattias Tedenby stod för ett vackert mål när han gav HV71 ledningen med drygt fyra minuter kvar av perioden. Tedenby chippade sig förbi sin försvarare och hittade luckan vid bortre stolpen. Ett mål som visade sig bli matchvinnande och HV71 kammade hem samtliga tre poäng i årets sista hemmamatch.