Förlust mot Örebro Hockey för HV71
Publicerad: 2019-09-06
MATCH
HV71 åkte på försäsongens tredje förlust efter 2-4 borta mot Örebro Hockey. Linus Fröberg och Linus Sandin gjorde HV71:s mål.

Det var en förstaperiod med övertag för hemmalaget Örebro. HV71 drog på sig flertalet utvisningar och när man fick spela tre mot fem blev det för tufft för Hugo Alnefelt att stå emot och Örebro tog ledningen. HV71 kunde dock replikera när Linus Fröberg snappade upp en målvaktsretur och kunde kvitter i öppen kasse.

Den andra perioden var totalt övertag för Örebro. HV71 hade inte många anfall. Hemmalaget kunde först göra 2-1, på nytt i fem mot tre, och sedan 3-1 innan perioden var slut. En period där HV-backen Johannes Kinnvall föll olyckligt in i sargen efter en tackling och fick bryta matchen.

I tredje perioden kunde Linus Sandin sticka upp i ett anfall och reducera med drygt fyra minuter kvar. HV71 tog sedan ut målvakten och försökte sig på en kvittering, men det gick inte denna gången. Istället kunde Örebro göra mål i tom bur och förlusten var ett faktum för HV71.

1-0 ÖHK Mathias Bromé PP2
1-1 HV71 Linus Fröberg

2-1 ÖHK Mathias Bromé PP2
3-1 ÖHK Daniel Muzito-Bagenda

3-2 HV71 Linus Sandin