Femte raka för J20
Publicerad: 2017-09-24
J20
HV71:s J20 tog på söndagen sin femte raka seger i inledningen på säsongen, efter 4-1-segern mot Rögle BK. Joakim Stjern Svensson gav HV ledningen efter en dryg kvart, Karl Smedberg ökade på till 2-0 bara en halvminut senare och Filip Sveningsson utökade till 3-0 i mittperioden. Gästande Rögle reducerade tidigt i slutakten innan Max Wennlund fastställde slutresultatet till 4-1.

Matchreferat från Max Bohlin, assisterande tränare J20

Vi kommer ut klart bättre som lag under första perioden jämfört med tidigare matcher. Vårt passningsspel är bättre över hela banan och vi lyckas med presspelet utan puck. Efter att ha fått chansen två gånger om i numerärt överläge gör Joakim Stjern-Svensson 1-0 15:15 in i perioden. I sekvensen efter vänder vi spelet snabbt och Kalle Smedberg gör en fin prestation då han bryter sig in framför mål och skjuter in 2-0.

I andra perioden fortsätter vi med vårt spelövertag och spenderar långa sekvenser i Rögles försvarszon. Vi radar upp mängder med målchanser och Rögles målvakt gör många fina räddningar. 3-0 kommer till slut när Filip Sveningsson skjuter ett snabbt skott från en avig vinkel. Vi ser en fortsatt förbättring framförallt i spelet med puck jämfört med tidigare matcher.

Tredje perioden blir väldigt sönderryckt med utvisningar åt båda håll. Rögle gör sitt enda mål i matchen efter ett fint spel i powerplay. I slutet får Max Wennlund skjuta in sista målet och vi vinner idag med 4-1.

Sammanfattningsvis tar vi ett steg i rätt riktning spelmässigt både med och utan puck. En skön avslutning på veckan med tre nya poäng. Nästa vecka väntar tre matcher, där första motståndare är Frölunda på bortaplan på onsdag.

HV71 - Rögle BK 4 - 1 (2-0, 1-0, 1-1)

15:15 1 - 0 HV71 25. Joakim Stjern Svensson (21. Sveningsson, 23. Jönsson), PP1
15:56 2 - 0 HV71 91. Karl Smedberg (10. Sundberg, 4. Johansson), EQ

37:59 3 - 0 HV71 21. Filip Sveningsson (79. Malmström, 23. Jönsson), EQ

44:15 3 - 1 RBK 18. Bállint Horvath (10. Andersson, 22. Jäderberg), PP1
51:11 4 - 1 HV71 17. Max Wennlund (29. Malmberg, 3. Johansson), EQ

Skott: 30 - 19 (7-5, 14-6, 9-8)
Utv. minuter: HV71: 18 (9x2), RBK: 12 (6x2)