Förlust i andra kvalmatchen
Publicerad: 2021-04-09
Likt i den första matchen var det en tillknäppt och målsnål historia som utspelades. Det hela slutade återigen i Brynäs-seger, efter att laget vänt underläge i den andra perioden och hållit undan.

HV71 öppnade upp den första perioden lovande och ägde en hel del puck i matchupptakten. Men likt i föregående batalj var det svårt att omsätta puckinnehavet till målchanser av den högre skolan. Brynäskeepern Samuel Ersson visade också tidigt att han vaknat på rätt sida och stod för en del bra ingripanden. Inte ens ett par möjligheter i powerplay luckrade upp ett ganska tätt Brynäsförsvar, vilka höll tätt perioden ut.

I den andra perioden kom spelet att öppna upp något och målprotokollet började fyllas på. HV71 inledde målskyttet och tog ledningen i matchen efter att Fredrik Forsberg avlossat ett skott utifrån, vilket seglade hela vägen in i mål. Brynäs erbjöds en väg i matchen genom ett powerplay och utnyttjade den på bästa sätt genom ett kvitteringsmål, signerat Chad Billins. Gävlelaget fortsatte skapa möjligheter och avrundade perioden genom att ta ledningen genom Emil Molin.

Allt handlade om kvitteringsjakt i den tredje perioden för HV71. Positionerna flyttades fram allt mer ju längre perioden gick och det gicks ned på folk. Trots det möttes HV71 ständigt av ett kompakt Brynäs och hade svårt att etablera tryck i anfallszon. Med en minut kvar att spela tog Stephan Lundh timeout och plockade ut målvakten för en sista forcering. Brynäs höll då undan och bärgade sin andra seger i matchserien.

HV71 1-2 Brynäs IF (0-0, 1–2, 0–0)
Period 1:
Inga mål.

Period 2:
27:23 1–0 (EQ) HV71 Fredrik Forsberg (Ilomäki, Strömberg)
35:11 1–1 (PP1) BIF Chad Billins (Harper, Palve)
39:15 1–2 (EQ) BIF Emil Molin (Billins, Scott)

Period 3:
Inga mål.

Skott: 29–19
Räddningsprocent: HV71: 89,47% , BIF: 96,55%
Utvisningsminuter: 6–4
PP: HV71: 0,00%, BIF: 33,33%

Skribent Jesper Liljegren
Huvudsponsor
Premiumpartners