Lindbom: "Vi måste bli jämnare i prestationen"
Publicerad: 2017-11-29
INFÖR
På torsdagskvällen är det dags för hemmamatch i Kinnarps Arena igen. Vi möter Mora IK och tog ett snack med tränaren Johan Lindbom inför matchen.

Efter förlusten mot Växjö Lakers på tisdag har HV71 laddat om för hemmamatch mot Mora IK. Det blir första gången HV71 möter Mora på hemmaplan sedan 2008. Den gången vann HV71 med 3-1. Denna säsongen har lagen mötts en gång. Mora gick segrande från matchen efter att HV71 tappat en 2-0-ledning till förlust 3-5.

– I den matchen fick vi en väldigt bra start, men tappade spelet ju längre matchen led. Lite tvärtom om man jämför med Växjö-matchen i tisdags där vi inledde tveksamt men spelade upp oss mot slutet, säger Johan Lindbom, tränare i HV71.

Mora ligger på en tolfte plats i tabellen inför torsdagens match och har vunnit tre av de fem senaste matcherna.

– Mora är ett bra lag som överraskat på mig, men vi kommer fokusera mer på vår prestation. Vi har varit alldeles för ojämna och får inte starta matcherna som vi gjorde senast mot Växjö. Vi gör det tidvis bra, men faller också igenom emellanåt och bjuder på för mycket klara målchanser. Det håller inte.

HV71:s form är något sämre än Moras och laget har två övertidssegrar och tre förluster på de fem senaste matcherna.

– Det är jämnheten som måste bli bättre för att vi också ska lyfta i tabellen. PW (Fredrik Pettersson-Wentzel) har gjort det otroligt bra i målet och kanske spelar sin bästa hockey sedan han kom till HV71. Han ger oss chansen att vinna match och det är glädjande.

Senast mot Växjö tvingades Bill Sweatt utgå redan på uppvärmning med en skada. HV-forwarden missar även matchen mot Mora.

– Bill är inte tillgänglig och hans status är väl oklar just nu. Linus Söderström är heller inte redo för spel, vilket gör att vi kommer till start med samma lag som senast, hälsar Johan Lindbom.

Fem senaste matcherna HV71
Växjö-HV71 2-1
Skellefteå-HV71 0-1 OT
HV71-Djurgården 1-4
HV71-Linköping 1-6
Linköping-HV71 1-2 PS

Fem senaste matcherna Mora
Mora-Växjö 1-4
Linköping-Mora 1-0
Mora-Luleå 3-2
Mora-Karlskrona 4-3 OT
Rögle-Mora 1-6

Bästa poängplockare
HV71 Lawrence Pilut 14 poäng (2+12)
Mora John Persson 14 poäng (9+5)

Köp biljetter till HV71:s match mot Mora IK

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners