Fjärde raka segern för HV71
Publicerad: 2019-01-31
SHL
HV71 tog på torsdagen sin fjärde raka seger när Mora IK besegrades med 3-2 i Jalas Arena. Kristofer Berglund, Christoffer Törngren och Andreas Thuresson gjorde HV:s mål.

Det återstår endast 15 omgångar utav SHL:s grundserie och HV71 är med i jakten på en framskjuten tabellplacering, men för att hänga på i toppen krävdes på torsdagen ytterligare en stabil insats borta mot Mora. HV fick en drömstart på matchen och Kristoffer Berglund prickade in 1-0 redan efter knappt tre minuters spel. Mora, som krigar för att säkra ett nytt SHL-kontrakt skulle visa sig bli en tuff nöt att knäcka och pillade in kvitteringen till 1-1 tidigt i mittperioden. Glädjen blev dock kortvarig i Mora-lägret, för bara tre minuter senare kunde Christoffer Törngren åter ge HV ledningen, när han tillslut lyckades trassla loss pucken och slå in den bakom Janne Juvonen.

Hemmalaget fick fortsätta att jaga kvittering, men istället för hemmamål skulle HV pricka in 3-1 mot slutet av den tredje perioden. Denna gången stod Andreas Thuresson i tekningscirkeln och dunkade upp pucken stenhårt i krysset, på fin passning från Oscar Sundh. Där trodde de flesta att matchen var över, men Mora lyckades reducera en gång och skapa spänning i matchens sista minuter, men HV höll undan och plockade hem tre viktiga poäng i den jämna toppstriden.