HV71 vidare till SM-final
Publicerad: 2020-03-01
HV71 vann tredje semifinalmatchen mot Djurgården med 3-2 och är nu vidare till SM-final. I finalserien möter de antingen Luleå eller Brynäs som spelar tredje semifinalmatchen senare ikväll. Luleå leder den serien med 2-0 i matcher och kan därmed bli finalklara.

Gårdagens match var en tuff batalj där Djurgården i de två första perioderna följde sin matchplan till punkt och pricka med att ligga nära HV71. Orken räckte dock inte riktigt till i slutperioden där HV71 gjorde fyra mål och vann matchen med 4-1. Förutsättningarna i eftermiddagens match var glasklara, vinst för HV71 och de är i SM-final och Djurgården får göra bokslut för denna säsong.

Från första nedsläpp visar HV71 upp ett piggare spel än gårdagen då de sätter hård press på Djurgården direkt. Det ger också resultat när Danielle Stone efter sex minuter gör första målet på en retur. Minuterna efter ledningsmålet böljar spelet fram och tillbaka och båda lagen kommer till några vassa lägen. Perioden avslutar med ett powerplay för Djurgården där bara ett uppoffrande spel i boxplay från HV71 hindrar bortalaget från att göra mål.

Andra perioden börjar med tre raka utvisningar där inte något av lagen får till sitt spel i powerplay. Spelet blir efter utvisningarna hackigt där båda lagen kämpar för varje centimeter på isen. En positionsmiss i mittzonen av Djurgården ger HV71 en två mot en situation och där blir Kennedy Marchment sist på pucken, efter fin framspelning av kedjekamraten Kaitlyn Tougas. Andra perioden är en jämn historia som präglas av kamp snarare än skönspel.

HV71 får en bra start på tredje perioden när de efter fyra minuter utökar ledningen till 3-0. För andra gången i matchen är det Danielle Stone som gör mål när hon bryter sig fri och slår in sig egen retur. Efter målet tappar HV71 koncentration och Djurgården gör välförtjänt ett reduceringsmål genom Julia Östlund åtta minuter in i slutperioden. Ytterligare reduceringsmål är sedan nära för Djurgården i boxplay men Shea Tiley i HV71:s mål håller tätt. Sekunder efter HV71 är fulltaliga kommer dock målet för Djurgården denna gång genom Sarah Bujold. Sista fem minuterna av matchen står sedan Djurgården för en imponerande jakt på kvitteringsmål men Shea Tiley räddar HV71 gång på gång. Hemmalaget vinner matchen med 3-2 och över lagens tre möten i denna semifinalserie är det ett välförtjänt SM-final avancemang för HV71.

HV71 - Djurgården 3 - 2 (1-0, 1-0, 1-2)

06:29 1-0 (EQ) HV71 Danielle Stone (Morin, Healey)

33:01 2-0 (EQ) HV71 Kennedy Marchment (Tougas)

44:11 3-0 (EQ) HV71 Danielle Stone
47:47 3-1 (EQ) DIF Julia Östlund (Dalen)
53:00 3-2 (EQ) DIF Sarah Bujold (Munroe)

Skott: 26–25
Räddningsprocent: HV71: 92,00%, DIF: 88,46%