Engström inför första bortamatchen mot Djurgården
Publicerad: 2020-09-25
SDHL
Imorgon lördag åker HV71 Dam upp till huvudstaden för möte mot Djurgården. Båda lagen är just nu på samma poäng i SDHL-tabellen men där HV71 har en match mindre spelad. Tränaren i HV71, Joakim Engström, har förberett laget för en fysisk match: ”Semifinalserien mot dom under förra säsongen var av en fysisk karaktär och jag förväntar mig samma matchbild imorgon”.

Ett spännande möte väntar under lördagseftermiddagen då både HV71 och Djurgården står på samma poäng om man tar en tidig titt på SDHL-tabellen. Lagen har haft liknande resor till och med dagens datum då de vunnit alla matcher förutom mot Luleå.

HV71 spelade sin senaste match i lördags då de fick en målmässig islossning och besegrade Göteborg med hela 8-3.

– Det var verkligen en islossning och speciellt från vårt powerplay. Det är ingen hemlighet att vi har lagt nästan alla bollar i samma korg, även om vi har en bra andra uppställning i PP så har vi satsat på vårt första powerplay. Det var skönt i lördags att se att de verkligen fick till det. Sen hade hela vår första kedja en väldigt lyckad eftermiddag och stod för mycket av poängen i lördags. Sammantaget så är jag väldigt nöjd med den matchen.

Under förra säsongen var samtliga möten med Djurgården tuffa bataljer och Joakim Engström förväntar sig en matchbild med mycket fysiskt spel.

– Vi väntar oss en fysisk karaktär på matchen. Djurgården är tuffa och tar stolthet i att vara ett tufft lag att möta. De går in hårt i närkamper och ligger på gränsen hela tiden. Det är något som kan va till deras favör om de får med sig puckarna. Men vi har förberett oss väldigt väl inför matchen, tittat på hur de under deras första matcher av denna säsong spelar i alla zoner på isen. Jag tror vi har klurat fram en bra matchplan och hoppas på att vi kan verkställa det imorgon.

Läget i laget?
– Vi har drabbats av några allvarligare skador under upptakten, tror inte dom har undgått någon. Däremot är Anna Kjellbin tillbaka imorgon. Sanni Hakala har röntgats och vi hoppas att hon kan vara tillbaka inom några veckor.

Möten mellan lagen i grundserien säsongen 2019-2020 HV71 DIF 4-1
HV71 DIF 1-3
DIF HV71 0-3
DIF HV71 2-6

Matchstart 17:00 Se matchen på CMore Play

Victor Wakerius
Huvudsponsor
Premiumpartners