HV71 värvar backen Chris Campoli
Publicerad: 2013-10-23

HV71 stärker upp backsidan med kanadensaren Chris Campoli, 29 år. En back med mycket NHL-rutin som de senaste två säsongerna spelat i schweiziska ligan.

- Chris är den sista förstärkningen vi gör av truppen. Han har lång erfarenhet av spel i NHL och är en spelande back som vi kommer få stor nytta av, säger sportchefen Fredrik Stillman.

29-årige Chris Campoli är född i Mississauga, Kanada och har spelat 440 NHL-matcher med New York Islanders, Ottawa Senators, Chicago Blackhawks och Montreal Canadiens. Under sina sju säsonger i NHL producerade han 146 poäng, fördelat på 35 mål och 111 assists. Campoli har också spelat 18 Stanley Cup-matcher samt 94 AHL-matcher med Bridgeport Sound Tigers. 

Förra säsongen, som var en lock out-säsong, avslutade Campoli säsongen med spel i schweiziska Biel där han gjorde tre assists på fyra matcher samt sex poäng på sex slutspelsmatcher. Den här säsongen flyttade Campoli till Lugano där han spelat åtta matcher och gjort fyra poäng, men väljer nu istället att flytta norrut till SHL och HV71.

Campoli ansluter till HV71 i helgen och kontraktet gäller säsongen ut.

Press/information Daniel Wengel
Huvudsponsor
Premiumpartners