Tre HV-spelare nominerade till Årets Rookie
Publicerad: 2017-04-22
SHL Awards
SHL 2016/2017 är färdigspelad och säsongen har bjudit på storartade prestationer på många håll. De främsta profilerna i ligan kommer att prisas i SHL Awards i C More den 5 maj. Tre HV-spelare är av juryn nominerade till Årets rookie.

Andreas Borgman
Andreas Borgmans säsong är inget annat än en saga. 21-åringen värvades från Västerås inför säsongen och hade ingen SHL-rutin. Steget upp till Sveriges högsta serie var dock ingen match för den skicklige backen. Han skulle genast få ett stort förtroende av HV71:s ledarstab och tackade med att ha bäst plus/minus (+23) av samtliga rookies och visade inte bara sin skicklighet i defensiv zon. Även framåt bidrog Borgman och noterades för 15 poäng på 45 matcher och fick dessutom göra landslagsdebut.

Lias Andersson
Lias Andersson är son till Frölundalegendaren Niklas Andersson och att han ärvt hockeykunskaperna från sin pappa, det råder det inga som helst tvivel om. 18-åringen, som väntas gå riktigt högt i sommarens NHL-draft, gjorde redan i fjol 22 matcher i SHL, men under den här upplagan av SHL har han på allvar slagit sig in i HV71:s trupp och dessutom levererat. Med sin storlek och fina skott visar han redan nu att han kan matchas mot toppbackar i SHL och på sina 42 matcher har supertalangen gjort nio mål och tio assist. Hans 19 poäng var näst bäst av samtliga rookies i ligan. En siffra som gör hans säsong än mer imponerande är hans +21 i plus/minus-statistiken.

Linus Söderström
Den här säsongen har Linus Söderström visat att hans talang verkligen hållit på SHL-nivå. 20-åringen pressade länge Oscar Alsenfelt i toppen över räddningsprocent och släppte i snitt per match in minst antal mål av samtliga målvakter i SHL. Det var nog inte många som trodde på ett så här stort genombrott för Söderström som ju längre säsongen led tog över förstaspaden i HV71. Framtiden är mycket ljus för talangen och möjligheterna till att han är Sveriges nästa stormålvakt är stora.

SHL