Andra raka nollan för HV71
Publicerad: 2017-09-30
SHL
HV71 höll sin andra raka nolla när Karlskrona besegrades med 1-0 i NKT Arena Karlskrona. HV:s segermål gjordes utav Martin Thörnberg, som även gjorde sin 500:e grundseriematch idag.

Det var en tempofylld och högintensiv inledning på lördagens möte mellan Karlskrona - HV71, som möttes för andra gången på en knapp vecka. Båda lagen skapade ett par kvalificerade målchanser, där Robin Figren hade den bästa chansen efter drygt halva perioden när han blev mer eller mindre fri framför mål, men utan att lyckas spräcka målnollan.

Den andra perioden fortsatte i samma anda som den första, med högt tempo och böljande spel, där båda lagen fortsatte att skapa målchanser och hemmalaget Karlskrona hade en puck som studsade på mållinjen bakom Linus Söderström, men Kristofer Berglund dök upp och hjälpte Söderström att rensa innan pucken gled in. Det såg länge ut som att även den andra perioden skulle bli mållös, men med tio sekunder kvar av mittakten klev Martin Thörnberg, som idag spelade sin 500:e grundseriematch, fram och pillade in 1-0 på en retur.

I den tredje perioden blev det en Karlskronajakt på kvittering, men samtidigt som hemmalaget jagade så stack HV upp med ett par giftiga omställningar och var nära att utöka ledningen. Fler mål skulle det dock inte bli, utan Linus Söderström hade spikat igen för andra matchen i rad och slog därmed personligt rekord i att hålla nollan. HV71 höll även nollan i andra raka matchen på bortaplan, något man inte gjort sedan säsongen 2009/2010.

Karlskrona HK - HV71 0 - 1 (0-0, 0-1, 0-0)