Inget publikrekord när damerna vann
Publicerad: 2018-11-24
SDHL
Det blev inget nytt publikrekord i SDHL när HV71 Dam på lördagen besegrade SDE hemma i Kinnarps Arena. Jenny Antonsson, Fanny Rask och Claudia Kepler gjorde HV:s mål i 3-1-segern.

För en vecka sedan övertog Luleå Hockey publikrekordet i SDHL, när 6220 personer var på plats i Coop Norrbotten Arena. På lördagen ville HV71 utmana det rekordet, utan att lyckas nå hela vägen. Men de 2450 personer som hade tagit sig till Kinnarps Arena fick först se SDE ta ledningen i slutet på den första perioden, innan HV vände på steken i mittperioden.

Jenny Antonsson pillade in 1-1 efter knappt halva mittperioden, innan Fanny Rask dunkade in 2-1 i powerplay fem minuter senare. Men det var inte över där, för 50 sekunder efter ledningsmålet höll sig Claudia Kepler framme på en retur och pillade in 3-1 till sitt HV71. Riikka Välilä noterades för en assist till Keplers mål och blev därmed historisk, då den poängen innebär att hon blev den fjärde spelaren i damlagets historia att göra 100 poäng för klubben.

I den tredje perioden fortsatte HV dominera matchen, vann skotten med 14-5, men lyckades inte peta in några fler puckar. Laget höll istället ifrån och bröt sin fyra matcher långa förlustsvit.