Övertidsseger mot Linköping
Publicerad: 2021-08-19
Träningsmatch
HV71 gästades på torsdagskvällen av Linköpings HC, en match där hemmalaget var starkast och segrade med 2-1 efter förlängning. HV71:s mål gjordes av Jonathan Davidsson och Chad Billins.

Det var en både chans- och spelmässigt jämn första period mellan HV71 och Linköping HC. HV71 hade flera långa anfall där det skapades bra tryck i bortalagets försvarszon. Linköping stack upp och skapade ett par fina chanser, men de båda målvakterna Filip Larsson och David Rautio släppte inte någon puck förbi sig i den första perioden.

HV71 stod för en stark andra period där den mesta av speltiden spenderades i anfallszon. Hemmalaget hade bud på flera mål men bortalagets målvakt David Rautio stod för flera svettiga räddningar som gjorde att det fortsatt stod 0-0 på resultattavlan efter två perioder.

Linköping ryckte upp sig i den tredje perioden och jämnade ut spelet. Matchen stod och vägde när Jonathan Davidsson spräckte målnollan efter drygt 11 minuter. Davidsson vek in från vänsterkanten och hittade med ett fint handledsskott en lucka bakom David Rautio. Assisten kom från Emil Andrae. Linköping lyckades kvittera i slutskedet av matchen när Albert Lyckåsen sköt in 1-1 från blålinjen. Simon Önerud åkte på en tackling med sekunder kvar av perioden och HV71 fick chansen att spela fem minuter i powerplay. Ett läge som hemmalaget tog till vara då Chad Billins skickade in segerpucken till 2-1 i förlängningen.

HV71 - Linköping HC 2-1 OT (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)